Kan man bage nemme pandekager uden æg? Uanset om du er vegetar, ikke kan tåle æg eller bare ikke ønsker at bruge æg i madlavningen, så er pandekager en af de desserter der er svære at give kald på – i hvert fald fald hvis du spørger os. Her hos SweetStreet sker det ikke så sjældent, at vi bliver spurgt om vi kan lave pandekager uden æg, når firmaer eller private lejer vores pandekagevogn til fest. Svaret er: ja, det kan vi naturligvis, og vi har intet mindre end en super god opskrift på pandekagedej uden æg – og den vi vil gerne dele med dig herunder. Opskriften er både hurtig og nem – lige som vi foretrækker det når man er lidt lækkersulten. Velbekomme!

Opskrift på nemme pandekager uden æg

Når du søger efter pandekage opskrifter har du måske bidt mærke i, at æg kan være svære at komme udenom. Det betyder dog ikke at det ikke at det ikke er muligt at lave pandekager uden æg, og de kan blive akkurat lige så gode som hvis det var med. Opskriften herunder er en af vores favorit opskrifter på pandekager uden æg, og vi håber du kan lide den.

Ingredienser til nem pandekagedej (8 stk)

Med ingredienserne i listen herunder får du en pandekagedej der giver cirka 8 store pandekager.
  • Hvedemel: 3 dl (225 g)
  • Sukker: 1 tsk.
  • Bagepulver: 1 tsk.
  • Salt: ½ tsk.
  • Mælk: 6 dl
  • Smeltet smør 25 g
  • Husk smør til bagningen

Hvordan laver man pandekagerne?

Vi løj ikke da vi sagde at det her var en opskrift på nemme pandekager uden æg. Alle ingredienserne til pandekagedejen kan du på én og samme tid kombinere i en blender, og få en hurtig og enkel pandekagedej retur på ingen tid!  

5 tips til dine pandekager

Alle og enhver kan lave pandekager, men der findes små fifs og tricks som kan gøre dem endnu bedre eller hjælpe dig med madlavningsprocessen.

Hvad kan man putte på pandekager?

Med lækre hjemmelavede pandekager findes der næsten ikke det, man ikke kan putte ovenpå. Smagsfulde sirupper med f.eks. karamel, softice, flødeskum, syltetøj, sukker. Ja det er jo i virkeligheden bare fantasien der sætter grænser, og hvad du har lyst til og har i køleskabet. Noget af det som vi elsker at putte på vores hjemmelavede pandekager er nutella og en frisk portion bær – dét kan gøre hele forskellen! Bær på pandekager

Hvorfor bliver den første pandekage altid dårlig?

Suk… Det klassiske problem. Den første pandekage kan tit mangle den rette farve, smag og gå i stykker – vi kender det! Men fortvivl ej. Nogle af de klassiske problemer med den første pandekage er, at vi til dels er for ivrige med at komme i gang, og fordi panden afgiver smag fra det du tidligere har stegt på den. Derfor, sørg for at panden er varm nok inden du hælder den første portion pandekagedej på. Er du i tvivl kan du dryppe lidt vand på panden, hvis det fordamper øjeblikkeligt er panden varm nok. Derudover kan der ske det, at panden afgiver fedtstoffer fra tidligere madlavning, som dermed sætter sig i den første pandekage. For at undgå det kan du brænde lidt salt af på panden og vaske det efter med kogende vand inden du bager dine pandekager. På den måde trænger fedtstoffet ind i saltet. Almindelig sæbe er ikke tilstrækkelig til at få fedtstofferne af panden. Går pandekagen i stykker kan det være fordi du laver for tynd pandekagedej. Her er der en super nem løsning ved ganske enkelt gøre dejen fyldigere med lidt mere mel. Sidst men ikke mindst, pandekagedejen bør hvile før du går i gang. Mere om det herunder.

Hvorfor skal pandekagedej hvile?

Når først man har sat sig for at lave pandekager er det sjældent tålmodighed man har mest af, kender du det? Men der er god grund til at holde sulten stangen og lade pandekagedejen hvile inden man bager pandekagerne. Ved at lade pandekagedejen hvile får melet mulighed for at opsuge alt væsken, så hver eneste pandekage du bager får samme tykkelse og konsistens. Du skal ganske enkelt lade ingredienserne reagere med hinanden, for at få de bedste pandekager ud af det. Vi anbefaler at du lader pandekagedejen hvile i 30 minutter inden du begynder at bage dem.

Hvor længe kan pandekager holde sig i køleskabet?

Det er ikke altid at sulten helt matcher mængden af pandekager, og når det sker behøver du ikke smide resten ud. Gem dem i køleskabet hvorefter du kan spise dem kolde (prøv f.eks. en kold pandekage med smør på) eller varme dem op. Pandekager kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet men vil blive mere tørre for hver dag der går.  Pandekagedejen kan du også opbevare på køl i 1-2 dage.

Hvordan holder man pandekager varme?

Hurtige pandekager kan noget, men hvis det er gået lige hurtigt nok kan du naturligvis godt holde dem lune i noget tid, inden I er klar til at spise dem. Vi anbefaler at stable pandekagerne på et ildfast fad og holde dem varme i ovnen ved en lav temperatur indtil I er klar til spisning.